Salderingsregeling zonnepanelen nu onbeperkt verlengd!

Zonnepanelen hebben de laatste jaren een enorme toename in populariteit doorgemaakt vanwege hun duurzame energieoplossingen, het verlagen van de energierekening en de positieve impact op het milieu. Maar wat als je gaat verhuizen of je dak onder handen moet nemen? Is het mogelijk om je zonnepanelen te verplaatsen? Het simpele antwoord is ja, maar er zijn verschillende zaken om in gedachten te houden.

Diverse redenen om zonnepanelen te verplaatsen.

Verhuizing:

Als je gaat verhuizen, kun je ervoor kiezen om je zonnepanelen mee te nemen naar je nieuwe woning. Dit kan de waarde van je nieuwe huis verhogen zonder dat je extra kosten hoeft te maken. Bovendien kan het zijn dat het dak van je nieuwe huis beter georiënteerd is, waardoor dezelfde zonnepanelen meer energie kunnen opwekken. Dit betekent dat je niet alleen de waarde van je huis verhoogt, maar ook bespaart op je energierekening.

Dakvervanging:

Als je dak vervangen moet worden, moeten de zonnepanelen eerst worden verwijderd voordat het nieuwe dak kan worden geïnstalleerd. Vervolgens moeten de panelen opnieuw worden geplaatst en aangesloten. Dakaanpassingen: Het toevoegen van bijvoorbeeld een dakraam kan vereisen dat de zonnepanelen worden verplaatst, omdat dit de beschikbare ruimte op het dak kan veranderen.

Is het een goed idee om zonnepanelen te verplaatsen?

Of het slim is om jouw zonnepanelen te verhuizen, is een beslissing die alleen jij kunt maken. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de restwaarde van je huidige zonnepanelen, eventuele bijkomende kosten en de interesse van potentiële kopers in je huis.

Soms kan het op de lange termijn voordeliger zijn om zonnepanelen op je oude dak te laten liggen en nieuwe panelen te installeren op je nieuwe woning. Als je zonnepanelen nog in goede staat verkeren, kan het financieel interessant zijn om ze te verplaatsen. Houd echter rekening met installatiekosten en mogelijke verlies van garanties bij het verplaatsen van de panelen naar een ander dak.

Nadelen van de verplaatsing van zonnepanelen.

Naast dat het meenemen of verplaatsen van zonnepanelen in bepaalde situaties gunstig kunnen zijn, zetten we ook de nadelen op een rijtje.

Het kost geld om zonnepanelen te verplaatsen.

Ook kan het verplaatsen ervan van invloed zijn op eventuele garanties. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de installatie van je zonnepanelen past bij het nieuwe dak van je huis. Misschien is er minder ruimte beschikbaar, zijn er meer schaduwrijke gebieden door obstakels zoals pijpen of bomen, of heb je ander bevestigingsmateriaal nodig.

Kun je zonnepanelen ook zelf herplaatsen?

Als je handig bent en ervaring hebt met klussen en elektriciteit, kun je overwegen om zelf zonnepanelen te verplaatsen. Er zijn echter enkele belangrijke dingen om te overwegen voordat je hieraan begint. Het verplaatsen van zonnepanelen kan gevaarlijk zijn vanwege de elektrische bedrading en het gewicht van de panelen. Het is essentieel om de zonnepanelen op een correcte manier te demonteren. Het veilig loskoppelen van de bedrading en deze vervolgens veilig op het nieuwe dak bevestigen vereist technische kennis en ervaring. Zorg ervoor dat je over de juiste veiligheidsuitrusting en -kennis beschikt voordat je aan de slag gaat.

Conclusie

Het is een optie om zonnepanelen te verhuizen. Toch is dit geen eenvoudige klus en brengt het kosten met zich mee. Denk daarom goed na over de voors – en tegens voordat je besluit om je zonnepanelen te verplaatsen.

Het advies van Watt Watt

Verkoop je zonnepanelen door aan de nieuwe huiseigenaar Ons advies is om zonnepanelen te verkopen aan de nieuwe eigenaar van de woning. Het verplaatsen van zonnepanelen brengt namelijk extra kosten met zich mee, terwijl het over het algemeen voordeliger is om nieuwe panelen te installeren. Bovendien gaan de ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen snel. De kans is groot dat de panelen die je bij een nieuw dakplan krijgt efficiënter zijn en meer opbrengst per paneel genereren. Besluit je uiteindelijk toch je zonnepanelen te verplaatsen naar een ander dakvlak, laat dit dan doen door een professioneel installatiebedrijf en houdt rekening met bepaalde garanties die kunnen vervallen.

Ben jij klaar voor verduurzaming?

Ontvang een vrijblijvende persoonlijke offerte.